05/01/13 14:55
(http://www.hsnovini.com/)

Събраха 400 лв. в кампанията “Възможност за учене”

Великденският благотворителен базар се проведе в рамките на три дни

400 лева са събраните средства от провелия се в Димитровград Великденски благотворителен базар. Той се организира от местната фондация „Подари усмивка”, която стартира кампания „Възможност за учене”, в помощ на кандидат-студенти от социално слаби семейства от общината.

Великденският благотворителен базар се проведе в рамките на три дни, като бе открит на Цветница, на входа на парк „Марица”. Тогава бяха събрани 240 лева.  Останалите два дни базарът бе разположен на централния площад в Димитровград. Кампанията подкрепиха Социалното предприятие, дневните центрове за деца и възрастни с увреждания и доброволци на фондацията. Идеята е със събраните средства да бъдат организирани курсове по български език и литература, биология и химия за кандидат-студенти от социално слаби семейства от общината. За целта от фондацията е разкрита и дарителска банкова сметка, за граждани които искат да подкрепят финансово благотворителната кауза. 9 400 лв. е нужната сума, за да бъдат подпомогнати в образованието си нуждаещите се зрелостници, информираха от фондацията.

 

Първа Инвестиционна Банка – Димитровград

IBAN: BG87FINV91501000061188

BIC: FINVBGSF

Фондация”Подари Усмивка”.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване