05/01/13 14:31
(http://www.hsnovini.com/)

Хандбалистките втори в зоналното, отиват на квалификации

Кристин Иванчева от ХК “Хасково” освен важните голове, които отбеляза бе избрана и за най- добро дясно крило на турнира

Девойките на хандбален клуб „Хасково” записаха 2 победи и 1 загуба на игралият се днес в зала “Дружба” финален турнир в зона “Тракия”.

Преди днешните срещи хасковлийки бяха водачки в класирането с 13 точки, следвани от “Панагюрище” с точка по- малко и “Ники Спорт”- Сливница с 11 точки, с 2 точки бяха девойките на “Пловдив 09″. И четирите отбора изиграха по три срещи. В първия сблъсък хасковлийки постигнаха победа над отбора на “Ники Спорт”-Сливница с 26:22. Втората среща за момичетата на Ирина Миладинова с “Пловдив 09″ завърши 14:7 в тяхна полза. В решителния сблъсък с “Панагюрище” девойките на хандбален клуб “Хасково” допуснаха поражение с 20:16, с което бяха изместени именно от “Панагюрище” в крайното класиране. Така първи в подреждането след финала в зоната са “Панагюрище” с 18 точки, следвани от “Хасково” със 17.

Първият отбор се класира директно за  разпределението на медалите, а втория, който в случая е Хасково има шанс да се класира за финалния етап от държавното след квалификация.

Девойките на Хасковския хандбал спечелиха три индивидуални отличия от целия зонален турнир. За най- добър разпределител бе избрана Пламена Георгиева, най- добър пивот Антония Димитрова и най- добра дясна свръзка Кристин Иванчева.

“Започнахме добре, но явно се поуморихме вече от първите мачове. Имаме и много контузени състезатели, а няма кой да ги замени и не им издържаха силите накрая. Гонихме се гол за гол в последния мач до самия край, но накрая вече не издържахме. В зоналното първенство всички се страхуваха от нас. Момичетата играха през цялото време много добре, но днес вече незнам дали им свършиха силите или не си повярваха. Сега след като сме втори в зоната имаме шанс за квалификация, президента на клуба обеща на момичетата, че ще ги заведе. Другите отбори от останалите зони не са на нашето ниво. Явно е, че ние сме по- добрата зона. Надяваме се при разпределението на медалите на държавното да имаме повече шанс. На квалификацията ще ни се падне след жребий отбор от северна България,  ако го преодолеем влизаме в основната схема на държавния финал и вече играем за медал”, заяви за Хасково Новини треньора на хасковлийки Ирина Миладинова.

Репортаж гледайте в новините на ТВ Рекординг.

Хасково Новини

 

 

 

 

 

 

 

Панагюрки ликуваха след последния съдийски сигнал срещу хасковлийки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ирина Миладинова напътстваше през целия турнир своите възпитанички

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване