05/02/13 20:07
(http://www.klassa.bg/)

Рекордно нисък брой молби на безработни американци

Броят на американските граждани, подали молби за парични обезщетения за безработица, неочаквано спадна през миналата седмица до най-ниското си ниво за последните повече от пет години. Това свидетелства, че компаниите връщат своя персонал на работа, въпреки все още мудното състояние на икономиката.

Заявленията намаляха с 18 хиляди до 324 хиляди през седмицата до 27 април – най-ниският им брой от януари 2008 насам, обяви министерството на труда, цитирано от агенция "Блумбърг". Макар че икономистите прогнозираха броят на молбите да достигне 345 хиляди, в резултатите няма нищо необичайно, коментираха експерти.
Това означава, че в последно време се извършват по-малък брой съкращения, а това сочи, че фирмите са достатъчно уверени в способностите си. Америка обаче се нуждае от по-висок икономически растеж, за да могат компаниите да наемат още повече хора в идните месеци, изтъкнаха специалисти.
Резултатите "свидетелстват, че имаме доста стабилен курс на подобрение", обяви Майк Инглънд – главен икономист в Екшън Икономикс в Булдър, Колорадо. "Наблюдаваме движение на пазара на труда. Но част от безработните все още изглеждат безнадеждно".

















БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване