05/03/13 18:48
(http://www.klassa.bg/)

Без вест за съдбата на екипажа на разбилия се самолет на САЩ

Съдбата на екипажа на американския самолет, който днес се разби в Киргизстан, е неизвестна, съобщи военната база на САЩ "Манас", цитирана от световните агенции.

По-рано днес местните власти съобщиха, че летателен апарат KC-135 Stratotanker за презареждане на военни самолети във въздуха, от американската ВВС база в Киргизстан се е разбил малко след като отлетял. Екипажът на тези тежки машини обикновено е тричленен - пилот, втори пилот и оператор на инсталацията за презареждане, но понякога се налага да бъде включен и навигатор, така че не е известно при конкретния злополучен полет колко хора е имало на борда му. Според киргизкото министерство на извънредните ситуации малко след излитането си от "Манас" самолетът експлодирал и се разбил в района на Чуй, близо до границата с Казахстан. Местни жители твърдят, че машината е паднала в трудно достъпна планинска теснина и останките са се разпръснали на повече от километър.













БГНЕС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване