05/03/13 06:39
(http://www.klassa.bg/)

Бенфика се разправи с Фенербахче

Бенфика надви Фенербахче с 3:1 на своя "Естадио да Луш" и с общ резултат 3:2 се класира на финала на Лига Европа, където ще се изправи срещу Челси.

 

Португалците бяха по-добрият тим и въпреки, че в един период от срещата резултатът бе негативен за тях, те паднаха духом и изковаха победа с необходимия резултат, за да стигнат до последната битка за трофея.

 

Видео от триумфа на Бенфика вижте в Sporta.bg

 

Бенфика тръгна в атака още с първия съдийски сигнал и само след 9 минути игра върна попадението пасив от първата среща и изравни общия резултат. Едуардо Салвио пусна към Родриго Лима, който се откъсна от защитниците на Фенербахче и подаде в наказателното поле към Николас Гайтан. Аржентинецът стреля технично и преодоля Волкан Демирел за 1:0.

 

В 23-та минута обаче положението за домакините стана много неприятно, тъй като реферът отсъди дузпа за игра с ръка на Езекиел Гарай в собственото му наказателно поле. За топката застана Дирк Каут, който бе точен - 1:1.

 

"Лисабонските орли" не се предадоха и в края на полувремето "Да Луш" отново изригна. В 35-та минута Енцо Перес намери Оскар Кардосо пред наказателното поле на Фенербахче. Парагваецът овладя, елиминира трима бранители и с премерен шут не остави шансове за Волкан Демирел и отново изведе тима си напред, изравнявайки общия резултат.

 

В 67-та минута Бенфика вкара така ценното трето попадение, а негов автор стана вездесъщият Оскар Кардосо, който бе най-съобразителен след едно меле в наказателното поле на истанбулския гранд и направи 3:1, резултал, който пращаше португалците на "Амстердам Арена".

 

До края на двубоя футболистите на Айкут Коджаман направиха всичко по силите си, за да вкарат втори гол, който да им осигури участие на финала, но не успяха да отбележат и напуснаха надпреварата.



















Божидар Азманов

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване