05/03/13 18:37
(http://www.klassa.bg/)

Всеки трети жител на Брюксел - чужденец, млад, безработен и беден

Всеки трети жител на Брюксел е на възраст до 25 години, безработен, беден и от чуждестранен произход. Това сочат резултатите от проучване, поръчано и публикувано от медийната група RTL, предаде БТА

Населението на белгийската столица днес е 1 150 000 души, което представлява нарастване със 180 000 жители спрямо годините от края на миналия век. Очаква се до 2020 г. в Брюксел постоянно да живеят 1 270 000 души.

Столичното население е все по-разнообразно, като 1/3 са хората, родени в чужбина или чиито родители са от чуждестранен произход. В половината от домакинствата в града се говорят по 2 езика.

Проучването показва, че жителите на Брюксел все повече обедняват, като средните им приходи са с 20% под средното национално равнище. Всяко трето дете, родено в града, е потомък на семейство от родители без професионални доходи.

Данните сочат, че основен проблем за столичните жители е безработицата. В града действат 34 000 дружества и 90 000 самонаети, които общо предоставят на пазара на труда 714 000 работни места.

По-рано тази година допитване на Брюкселския свободен университет установи, че всеки пети жител на белгийската столица говори арабски език, а общо в града се разговаря на 104 езика.

















БТА


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване