05/04/13 09:09
(http://www.klassa.bg/)

Не излизайте без чадър

Днес отново на много места в Западна, а след обяд и в Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици.

Без валежи ще остане в източните райони. Вятърът ще се ориентира от запад - слаб, в Дунавската равнина временно до умерен. Максималните темеператури ще бъдат между 24° и 29°, в София - 24°.

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи дежурният синиптик Христо Христов, цитиран от агенция "Фокус".

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще бъдат между 21° и 23°. Ще духа слаб вятър от юг - югоизток. Температурата на морската вода ще бъде около 15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, с краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, който привечер ще се усили. Максимална температура на 1200 метра около 18°, на 2000 метра около 12°.

















НИМХ


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване