05/04/13 16:06
(http://www.klassa.bg/)

Новата редакция на вестника на Китайската компартия приличала на гигантски полов орган

Официозът на Китайската комунистическа партия - вестник „Женмин жибао", стана обект на огромен присмех и хумористични коментари в социалните мрежи заради новия си офис. Погледната от определен ъгъл, сградата има ясна фалическа форма, предаде АФП.

Зданието, в което ще се помещава изданието в Пекин, все още се строи. Става дума за издължен небостъргач, който сниман под определен ъгъл има поразителна прилика с формата на мъжки полов член.

„С такава сграда с такава форма има надежда за китайската мечта,” шегува се един от интернет потребителите. „Очевидно е, че националният орган трябва да се налага,” коментира шеговито друг интернет потребител.

Вестник „Женмин жибао" е гласът на Комунистическата партия. Очевидно цензурата в Китай не е останала доволна от оприличаването на сградата на мъжки полов член, защото вчера в китайската социална мрежа Вейдо всеки, който търсеше думата "сграда", попадаше на съобщението, че резултатите от търсенето не могат да бъдат показани в съответствие със законите, наредбите и действаща политика. Същата цензура тегнеше и върху коментарите относно формата на сградата.















АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване