05/04/13 07:57
(http://www.klassa.bg/)

Обама: Няма да изпращаме войници в Сирия

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че администрацията му не разглежда вариант за изпращането на американски войници в Сирия.

"Не обсъждаме възможността американски войници да бъдат изпратени в Сирия за провеждане на сухопътна операция. На този етап не планираме действия във връзка с появилите се в последно време съобщения за евентуалната употреба на химическо оръжие от режима на Башар Асад", заяви Обама.

"Необходим е внимателен анализ на ситуацията и на постъпващите непрекъснато сигнали, за да се убедим в достоверността им. Ако обаче информацията за възможна употреба на химическо оръжие от страна на режима се потвърди, правилата на играта се променят", отбеляза Обама.

За възможната употреба на химическо оръжие, регулярно алармира сирийската опозиция. В края на април подобна възможност видя и военното министерство на Израел. Шефът на Пентагона Чък Хейгъл обаче заяви, че разузнаването на този етап не разполага с доказателства, че Асад се готви да използва химическо оръжие срещу бунтовниците.

Обама по-рано предупреди сирийските власти, че употребата на химическо оръжие в гражданския конфликт е абсолютно недопустима. Американският президент подчерта, че ако химическо оръжие все пак бъде използвано, позицията на САЩ за ненамеса в Сирия може да се промени.




















БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване