05/07/13 11:50
(http://www.hsnovini.com/)

В Хасковска област: 21 убити и 327 ранени пешеходци за година

снимка: inews.bg

Втората глобална седмица за пътна безопасност „Безопасност на пешеходците” по инициатива на ООН се провежда от 6 до 12 май. През този период и през целия месец юни служителите на Пътна полиция ще контролират най-рисковите участъци и кръстовища. Те ще следят за спазването на правилата за пресичане и движение както от страна на пешеходците, така и на водачите на моторни превозни средства, съобщават от пресцентъра на МВР- Хасково. Специализираните полицейски операции „Запази пешеходеца!” ще акцентират на засилен контрол над скоростта чрез дигиталните мобилни заснемащи системи в районите на рискови пешеходни пътеки в населените места. Пътните полицаи ще изнасят беседи по темата за безопасно движение на пешеходците и велосипедистите пред деца и младежи от училища в рискови райони. На Регионалните инспекторати по образованието ще бъде предоставена статистика и анализ на пътните инциденти с деца и юноши на съответните територии, както и препоръки за избягване на рискови ситуации.

През изминалата година на територията на областта са убити 21 пешеходци и са ранени 327. От общия брой на ранените – 19 са под 18-годишна възраст. Основните причини са отнемане предимството не пешеходците и неправилни маневри.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване