05/08/13 16:07
(http://www.hsnovini.com/)

2 065 четвъртокласници от региона полагат задължителен изпит утре

831 четвъртокласници от Хасково утре ще се явят на задължителния изпит по български език и литература. Всички училища са в готовност за провеждането на изпитите, информират от образователния инспекторат.  2 065 е общия брой на четвъртокласници от областта. И тази година изпитът ще премине под формата на тест. Изпитът ще се проведе в рамките на един учебен час, като началото е 10 часа.

Новост в изпита тази година  е, че някои от 11-те въпроса в теста по български език и литература ще бъдат с отворени отговори. В този случай учениците сами трябва да напишат отговора, тъй като не са дадени варианти за него. Освен тест четвъртокласниците ще правят и диктовка.

До три дни, след провеждането на  външното оценяване, изпитната комисия на всяко училище ще трябва да нанесе в сайта на образователното министерство отговорите от тестовете на всеки явил се ученик, уточниха от образователния инспекторат.  Резултатите от изпита ще бъдат готови най-късно до 30 май. Националното външно оценяване трябва да отчете ефективността на училищното обучение по четирите предмета.

 За 10 май е насрочено външното оценяване на четвъртокласниците по математика, на 14 май по предмета „човекът и природата”, а на 15 по „човека и общество”.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване