05/08/13 12:32
(http://e-vestnik.bg/)

Биволъ: В нов запис Бойко Борисов говори за разпределение на обществени поръчки

Цветанов на парламентарен контрол
Карикатура Христо Комарницки, в. “Сега”

Нов запис на Бойко Борисов беше получен в платформата Болканлийкс. В него лидерът на ГЕРБ говори за разпределение на партийни квоти в общински фирми и печелене на обществени поръчки от обръчи от фирми.

Към аудио файла има обяснителни записки, които не са подписани. От съдържанието им може да се направи извод, че са изготвени от вътрешен човек в службите. В поясненията се съдържат твърдения, имащи отношение към прокурорското дело за незаконно подслушване наредено от Цветан Цветанов.

Твърди се, че изпратеният звуков фрагмент е част от унищожени СРС-та след разпореждането за прокурорска проверка в МВР. Посочен е и точен час на унищожаването на оригинала: 29.03 в 04:45 ч. сутринта по разпореждане на Цветан Цветанов, който “изнудил” служителите на СДОТО. За изпратения файл се твърди, че е направен преди унищожаването на пълния запис с подръчни средства и това обяснява лошото качество.

Целият запис бил с дължина около 25 минути. Направен бил на тайно събрание на партийния елит на ГЕРБ в хотел на Валентин Златев в Правец, проведено след местните и президентските избори през есента на 2011 г. - пише още в поясненията.

“От целия разговор става ясно как всички са подслушвани и след това са рекетирани най-вече съответни бизнесмени да субсидират ГЕРБ, за да нямат проблеми. Пояснява се как се назначават партийно “правилни” хора в обществени бордове и структури. Говори се за технологията на организирането на всякакъв тип избори от ГЕРБ и още много други интересни неща” - твърди се в бележката.

Освен това са дадени неизвестни до момента подробности за начина на осъществяване на незаконното подслушване чрез СДОТО и паралелни структури. Според подателя “Ц.Ц. и в момента подслушва всички, но няма нито едно СРС с негово участие”.

Виж целия текст на сайта Биволъ

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване