05/08/13 15:07
(http://www.hsnovini.com/)

БЧК връчи награди на свои помощници

Д-р Венко Балабанов връчи грамота на педагогическия съветник от СОУ “Св. Паисий Хилендарски” Мария Кунчева

Днес се навършват 150 години от възникването на червенокръсткото движениe. По този повод от областния съвет на БЧК връчиха отличия на свои деятели и активисти. Движението на Червения кръст и Червения полумесец е най- голямата хуманитарна мрежа в света, съставена от милиони доброволци и професионалисти.

През последното десетилетие доброволците на организацията са помогнали на повече от 160 милиона хора, при спешни ситуации, заявиха от БЧК.

За своята неуморна дейност днес с отличия бяха наградени ученици, директори и педагози. Сред деятелите на Областната организация на Българския червен кръст е и дългогодишният помощник в хуманитарната и благотворителна дейност отец Антоний Енев. Самият той направи дарение.

“С голяма радост приемам грамотата и отношението на БЧК към мен. Винаги съм се старал да бъда преди всичко човек. Още като член на управителния съвет на БЧК преди време винаги съм се отзовавал и съм помагал с каквото мога. Дарението е едно затворено пликче, то не е толкова интересно.  Продължавам да помагам, докато съм жив ще помагам”, заяви отец Антоний.

Репортаж гледайте в новините на ТВ Рекординг.

Хасково Новини

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване