05/08/13 12:27
(http://www.hsnovini.com/)

Гришо победи световния № 1 Джокович

Снимка: sportal.bg

Късно снощи Григор Димитров победи световния номер едно в тениса Новак Джокович, в среща от втория кръг на турнира от сериите „Мастърс” в Мадрид. Над 3 часа продължи трилъра между двамата на корта, но хасковлията удържа победата и накара цялата публика да скандира неговото име и да в освирква Джокович.

Най- добрия ни тенисист постигна една от най- големите победи в кариерата си до момента. 21- годишния хасковлия успя да надиграе ракета номер 1 в Света сърбина Новак Джокович. През целия двубой Григор показа изключителна воля за успех и в края на срещата хасковлията се поздрави с успех с 2:1 сета 6:7; 7:6 и 3:6 . Целият сблъсък премина оспорвано, Григор можеше да спечели още след втория сет, но световния номер едно успя да се измъкне. Въпреки това, българската ракета стисна зъби и успя да се наложи в третия решителен сет.

След победата на Гришо форумите в интернет се взривиха. Възхвали за българина запълниха интернет пространството.

Ловкия казва: “Честито, българи! Изключителен мач”

Друг с прозвището Форумец пък споделя мнението си, че  “Ако продължава така, Григор бързо ще влезе в десетката. А там – каквото сабя покаже.”

“На корта е световния номер 1 , а срещу него наблюдаваме Джокович”, коментира друг.

Днес бащата на българската тенис звезда заяви, че очаква Григор да прояви постоянство и да успее да спечели турнира. Във връзка с физическите проблеми на хасковлията Димитър Господинов коментира, че няма контузия, а схващане в лявото бедро, но се надява това да отшуми и той да се възстанови за следващия двубой.

Българинът си осигури 90 точки за световната ранглиста. Това означава, че към днешна дата той ще се изкачи в класирането с две места до рекордното в кариерата му 26- то място в Света. Участието му в сингъла в Мадрид ще продължи утре, когато ще се изправи срещу победителя от двубоя между Станислас Вавринка и Сантяго Хирладо.

Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване