05/08/13 15:47
(http://www.klassa.bg/)

Еврокомисар Вивиан Рединг: Имам пълно доверие в независимостта на съдебната система

„Имам пълно доверие в независимостта на българската съдебна система, така че тя трябва да си свърши работата. Това са вътрешни разследвания и ние не можем да ги коментираме по никакъв начин”. Това заяви заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по правосъдието Вивиан Рединг в отговор на въпрос как се отнася към разкритията за незаконни подслушвания в България, съобщи БНР.

На пресконференция в Брюксел еврокомисарят по правосъдието отхвърли идеята на някои страни за промяна в правилата за свободно движение заради така наречения "социален туризъм" от България и Румъния.

Рединг е сред комисарите, до които е адресирано неотдавнашното писмо на вътрешните министри на Австрия, Великобритания, Германия и Холандия с искане за по-строги, практически мерки срещу социалния туризъм, влючително експулсиране и забрана за повторно влизане в съответната страна за хора, които са злоупотребили със социалната й система. По тази тема Рединг беше категорична:”Правото на свободно движение не подлежи на преговори – нито днес, нито утре. То е и ще остане един от основополагащите принципи на нашия Европейски съюз, и не виждам никакви причини дори да засягаме тази тема”. Рейдинг изтъкна още, че никоя страна не е предоставила на Европейската комисия факти за съществуването на социален туризъм и дори посочи, че не разбира защо са тези вълнения по темата – освен за целите на партийни и политически кампании.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване