05/08/13 11:49
(http://www.klassa.bg/)

Кадър на БНР стана зам.-шеф на Еврорадио

Директорът на дирекция „Международно сътрудничество“ на Българското национално радио /БНР/ - Албена Миланова, бе избрана за зам.-председател на Комитета на Еврорадио към Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). За Миланова гласуваха делегатите на 19-та Асамблея на Еврорадио, която се състоя на 2 и 3 май в Испания. За председател бе избран програмният директор на радио Би Би Си Греъм Елис .
Комитетът на Еврорадио е основната структура, която формира стратегията за развитие на аудио сектора в рамките на Европейския съюз за радио и телевизия.
По време на двудневния форум ръководителите на обществените радиоорганизации в Европа обсъдиха главните предизвикателства пред електронните медии.
Асамблеята определи като успешен мениджмънт представения от генералният директор на Българското национално радио Валерий Тодоров управленски модел на сегашния екип на БНР, който в условия на драстични финансови рестрикции реализира важни технологични и творчески постижения, а изтичащият шест годишен управленски мандат наложи общественото радио в България като национален лидер на медийния пазар. Постиженията на БНР бяха оценени като едни от добрите европейски практики.
Сред темите, обсъждани по време на двата работни дни на форума на Еврорадио в Тенерифе, бяха и практиките и моделите на развитие на обществените медии в страните членки на EBU, отстояването на конкурентоспособността им в условия на глобални финансови турболенции, процесите на цифровизация и конвергенция.

ЗА EBU:
Европейският съюз за радио и телевизия (EBU) е най-голямата професионална асоциация на обществени радио и телевизионни организации в света, в която членуват 85 електронни медии от 56 страни в Европа, Северна Африка и Близкия Изток. Седалището на EBU е в Женева, Швейцария. Съюзът има бюра в Брюксел, Лондон, Мадрид, Москва и Пекин.
ЕBU съдейства за сътрудничеството между радио и телевизионните организации и улеснява обмена на аудиовизуално съдържание. Усилията на Съюза са насочени към утвърждаване на водещата роля на обществените медии и към признаването на тази роля от управляващите.
###



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване