05/08/13 15:17
(http://www.klassa.bg/)

КЗК санкционира с общо над 50 000 лева две фирми за ваучери за храна

Комисията за защита на конкуренцията установи извършени нарушения по Закона за защита на конкуренцията(ЗЗК) от страна на „Томбоу–България” ЕООД и „Содексо Пасс България” ЕООД, съобщиха от регулатора.

Ответните дружества са конкуренти като оператори на ваучери за храна. Фирмите са представили неверни списъци с обекти при участие в обществени поръчки.

КЗК наложи имуществени санкции на дружествата в размер на 1% от размера на нетните приходи от продажби за 2012 г., равняващи се съответно на 14 640 лв. и 36 930 лв.

Проучването е установило, че „Томбоу България” ООД е предоставило невярна информация за броя на обектите, приемащи негови ваучери, в пет обществени поръчки. „Содексо Пасс България” ЕООД си е послужило с идентична невярна информация в три процедури.

Двете дружества са целели да получат преимущество в провежданите процедури, като увеличат възможността да бъдат избрани за изпълнители по недобросъвестен начин, осигурявайки си необосновано предимство пред останалите участници. Комисията постанови незабавно прекратяване на нарушенията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване