05/08/13 15:58
(http://www.klassa.bg/)

Кралица Елизабет Втора защити нови мерки срещу имиграцията

В речта си пред парламента кралица Елизабет Втора защити нови мерки срещу нелегалната имиграция, които ще бъдат облечени в предложени от кабинета закони, предаде Би Би Си.
Достъпът до националната здравна система ще бъде затегнат, наемодателите ще бъдат задължени да проверяват статута на имигрантите и нелегалните няма да имат право на шофьорска книжка, уточнява БГНЕС.
Принц Чарлз присъства на речта на кралицата в парламента за първи път от 1996 г., придружен от съпругата си Камила. Преди ден стана ясно, че той ще представлява британската монархия на срещата на върха на държавните глави на страните от Общността на нациите в Шри Ланка през ноември.
Кралицата, която очерта законодателната програма на правителството за следващата година в реч, написана от министрите, заяви, че първи приоритет остава засилването на британската икономика и мерките за намаляване на дефицита.
Елизабет Втора посочи, че законопроект за имиграцията ще има за цел да гарантира, че страната ще привлича хора, които ще дават принос, и ще възпира останалите. Ако бъде приет, законът ще забранява на нелегалните имигранти да се сдобиват с шофьорска книжка и ще промени правилата, така че частните наемодатели ще бъдат задължени да проверяват имигрантския статут на наемателите си. Той ще позволи да бъдат депортирани по-лесно хора, пребиваващи незаконно във Великобритания.
Бизнесмените, заловени, че наемат незаконни имигранти, ще плащат по-големи глоби. Достъпът на имигрантите до националната здравна система ще бъде ограничен, а временно пребиваващите ще трябва да участват в разходите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване