05/08/13 12:17
(http://www.klassa.bg/)

Обучават 6500 медици за Спешна помощ

Над 3000 лекари са преминали досега курс по преквалификация по спешна помощ. Това е част от проекта ПУЛСС - практически увод в лечението на спешни състояния. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси" и е съфинансиран от Европейския социален фонд.

Продължителността на проекта е до края на 2013 г. Основната цел е да се повиши качеството на спешната помощ, заяви на пресконференция Милена Григорова, ръководител на проекта. Общо по проекта ще бъдат обучени над 6500 лекари, медицински специалисти и шофьори от системата на центровете за спешна медицинска помощ в страната. Обучението се провежда в „Пирогов".

За лекарите и медицинските специалисти обучението продължава една седмица, а шофьорите минават 3-дневен курс. Акцент в обучението е практиката като за целта са доставени високотехнологични манекени и апаратура. Според Григорова досега не е имало ритмично обучение за повишаване на квалификацията на работещите в спешната помощ. За последно спешните екипи са минали курс по преквалификация преди 10 години.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване