05/08/13 12:32
(http://www.klassa.bg/)

Пускат жп линията от Свиленград за Турция на 9 май

Новото трасе на жп линията от Свиленград до турската граница, по което влаковете могат да развиват до 160 км/час, ще бъде открито на 9 май от служебния премиер Марин Райков и транспортният министър Кристиан Кръстев. Това съобщиха в сряда от пресцентъра на Министерството на транспорта. Церемонията ще бъде на перона при ГКПП „Капитан Андреево”, след което от жп гарата в Свиленград ще се пътува с влак до граничния пункт.
Стойността на договора за строителство е близо 70 млн. лв., а новоизграденото трасе е изцяло електрифицирано и позволява скорости от 160 км/час.
В рамките на проекта бе изграден уникален железопътен мост над река Марица с обща дължина над 433 метра и ширина от близо 8 метра.
Проект „Електрификация и реконструкция на железопътната линия Свиленград – турска граница” е съфинансиранот Кохезионния фонд на ЕС по ОП „Транспорт” 2007 - 2013. Бенефициент е Национална компания „Железопътна инфраструктура”, а изпълнител – чешката компания „ОХЛ ЖС" АД.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване