05/08/13 17:11
(http://www.hsnovini.com/)

Фоторепортери разказват за ужаса от бедствието в Бисер с изложба

Сред фоторепортерите в изложбата са Георги Даскалов, Ники Матанов и Панайот Панайотов

Световният ден на червения кръст и Червения полумесец бе отбелязан  с фотоизложба за една от най-мащабните каузи на БЧК през 2012 година – бедствието в село Бисер.

Експозицията носи името  „Бисер – спомен за бедствието и човешката солидарност” бе откри днес на площад „Свобода”, временно изпълняващия длъжността  областния управител Николай Нанев. Изложбата е подготвена от Областна администрация и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ през февруари и бе експонирана в Министерски съвет. На откриването присъстваха и представители на Областния съвет на БЧК-Хасково.

“За мен е изключително удоволствие да изразя нашата благодарност към всички доброволци и гражданите на Хасково и  областта. Всички онези хора, които  изпратиха  от душа на хората от село Бисер да ги подпомогнат и да ги уверят, че те не са сами”, сподели директорът на Областния съвет на БЧК-Хасково, Минка Мечеринкова.

20 са фотографиите в изложбата за село Бисер. Техни авторите са фоторепортери от местни и национални медии. С три фотографии в изложбата участва фоторепортерът на информационния сайт „Хасково инфо“ Георги Даскалов. “Бедствието в село Бисер е едно от най-трудните събития, които съм снимал. Няма да забравя голямата трагедия, сълзите в очите на хората, как те излизаха от водата и зад тях оставаха само развалини.  Всичко, което са градили десетки години беше изравнено със земята”, сподели фоторепортерът.

Сред участниците е и фоторепортерът на  вестник „Хасковска Марица“ Панайот Панайотов. Той представя наводнението и бедстващите хора с четири фотографии. Панайот няма да забрави никога ужаса и страха в лицата на хората от село Бисер. “Никога няма да забравя думите на един възрастен човек, който е държал детето си на раменете по време на наводнение, когато водата е придошла в къщата. Изплашеното до ужас дете казало: Дядо, да не ме изтървеш? Дядото отвърнал, че той може да се удави, но детето си никога няма да изпусне”, разказа фоторепортерът.

Фотоизложбата е спомен за човешката болка, която не трябва да бъде забравяна, но и  израз на благодарност към БЧК и всички доброволци, институции и организации за  съпричастността и помощта, която оказаха и продължават да оказват за възстановяването на засегнатите от наводнението селища в Хасковска област.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

 

Георги Даскалов, фоторепортер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Панайот Панайотов, фоторепортер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване