05/09/13 14:57
(http://www.klassa.bg/)

Бундесбанк: Европа трябва да продължи с реформите в икономиката


Президентът на Бундесбанк Йенс Вайдман заяви, че европейските страни не трябва да намаляват усилията си за реформи и да прибягват до помощи за насърчаване на заетостта, защото това няма да доведе до трайно създаване на работни места.

В интервю за в. "Вестдойче алгемайне цайтунг", Вайдман коментира, че нивото на безработицата сред младежта наистина е драматично, но краткосрочните икономически и бюджетни програми и все по-големият дълг, който ще остане в наследство на бъдещите поколения, не създават трайни работни места, а точно това е спешно необходимо.

Същевременно стана ясно, че Централната банка на Англия остави без промяна паричната си политика, каквито бяха и предварителните очаквания. Основният лихвен процент е 0.5 на сто, а размера на програмата за количествени улеснения е 375 млрд. паунда.

След решението на ЕЦБ да намали лихвените нива през миналата седмица, имаше спекулации за засилване на мерките за стимулиране на икономика във Великобритания, но те не се реализираха.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване