05/09/13 17:42
(http://www.klassa.bg/)

Възстановено е движението на товарни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево".


Възстановено е движението на товарни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево". Това съобщиха към 17 часа в четвъртък от министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. По думите на служебния министър Кристиян Кръстев, още сутринта той е изпратил представители на ведомството начело със заместник-министър Албена Лазарова, за да се запознаят на място с исканията на българските превозвачи.

Българските превозвачи поеха ангажимент да не нагнетяват допълнително обстановката с нови протести на границата до срещата на министрите на транспорта на България и Турция. Очаква се тя да се проведе в 15-дневен срок.

Според превозвачите преди няколко седмици е било изпратено писмо до турските митници с указания българските камиони да се проверяват много по-стриктно. „Всички материали, които ни предоставиха българските превозвачи са предадени на представители на турската страна“, съобщи изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Валентин Божков.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване