05/09/13 09:09
(http://www.hsnovini.com/)

Задържаха 16-годишни серийни грабители

Снимка: Пресцентър на МВР

Двама 16-годишни димитровградчани са в ареста за извършване на грабежи над възрастни хора. До задържането довели проведените полицейски действияя, продиктувани от обажданията на потърпевшите през 15 минути на спешния телефон. Полицейските служители са установили, че непълнолетните са прониквали в домовете на старци и след заплахи и използване на сила са ги принуждавали да им дават пари и вещи. Първият регистриран случай е на 8-ми май над 72-годишен мъж от Димитровград, живеещ на улица „Бачо Киро”. След като са счупили стъкло на прозорец младежите са откраднали два ръчни часовника „Ориент” и „Хеуер”, хендсфри и флаш памет.  Пет часа по-късно грабителите са нападнали в дома й 73-годишна жена на улица „Р. Даскалов”. След като притиснали главата й с възглавница и я заплашили с нож я принудили да даде наличните си 20 лева. 20 минути по-късно са направили опит за грабеж на същата улица, като са спрели тока в жилището на 79-годишен старец. Двамата са му нанесли побой с дървени сапове, но не са могли да открият пари и ценности. По- късно да нападнали и 73- годишен старец на улица „Стоил войвода”. Нанесли му побой и му отнели часовник „Сейко”.

Непълнолетните извършители са признали за извършените от тях грабежи, като разказали и за друг, станал на 8-ми май на улица „Вела Пеева”. Там те са счупили прозорец и са проникнали в къщата на 87-годишна жена. След като й нанесли удари по лицето и тялото са й отнели 7-грамов сребърен синджир и 8 лева. При оттеглянето си са взели ключовете на жената и тя е открита заключена от полицейските служители и откарана за лечение в спешния център. Димитровградските полицаи имат съмнения, че младежите са извършители и на други грабежи на територията на града. И.Г., познат на органите на реда и М.Я. са задържани по образуваните досъдебни производства. Работата по изясняване на престъпната им дейност продължава.

Снимка: Пресцентър на МВР

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване