05/09/13 15:08
(http://www.klassa.bg/)

Калин Христов ще ръководи годишната среща на ЕБВР


Служебният министър на финансите Калин Христов ще ръководи 22-та годишна среща на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Тя ще се проведе на 10 и 11 май в Истанбул, Турция. Калин Христов е управител за България във финансовата институция, както и председател на Съвета на управителите, след като българският гуверньор беше избран на този пост през 2012 година.

По време на годишната среща Калин Христов ще има двустранни срещи с президента на ЕБВР сър Сума Чакрабарти, главния икономист на банката Ерик Берглов и с вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка - Вилхелм Молтерер. Христов ще ръководи встъпителната и заключителната среща на форума, на който се очаква да бъдат взети решения, свързани с дейността на финансовата институция.

В българската делегация са включени подуправителят на Българската народна банка и алтернативен управител за Република България в ЕБВР Димитър Костов, директорът за Република България в ЕБВР - Стефка Славова и други.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване