05/09/13 16:35
(http://www.klassa.bg/)

Камерън: Великобритания трябва да остане в ЕС


Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че ще бъде грешка, ако страната напусне ЕС, отговаряйки по този начин на критиките, дошли от собствената му Консервативна партия, предаде АФП. Найджъл Лоусън, финансов министър в правителството на Маргарет Тачър от 1983 до 1989 г. се обяви във вторник за излизане на Великобритания от ЕС. Той стана първият висш представител на торите, който застава на тази позиция.
„(Някои хора) казват, че няма никаква перспектива за реформи в съюза и не остава друго, освен да бъде напуснат. Аз мисля, че те бъркат. Смятам, че е възможно да се промени и реформира тази организация. Това заяви Камерън на пресконференция в Лондон.
Според него е в интерес на Обединеното кралство да остане свързано с останалия свят по този начин. АФП припомня, че Камерън се ангажира да организира референдум за членството в ЕС, ако запази поста си след парламентарните избори през 2015 г.
В страната набира сила ксенофобската и евроскептична Партия на независимостта на Найджъл Фарадж. Тя спечели трета позиция на частичните местни избори в Англия и Уелс в началото на май.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване