05/09/13 15:30
(http://www.klassa.bg/)

Магазинчето за екопродукти на принц Чарлз не издържа на кризата

Британският престолонаследник принц Чарлз бе принуден да затвори магазинчето си за биозеленчуци заради високите цени и намалената търговия в условия на икономическа криза, предаде Ройтерс.
Радетел за опазване на природата, принцът отвори преди 8 години “The Veg Shed” край своето провинциално имение Хайгроув в Глотершир. През 1986 г. на тази земя синът на кралица Елизабет Втора започна да отглежда екологично чисти продукти. В магазинчето се продаваха прясно набрани плодове и зеленчуци, както и месо от екологичната ферма на принца, отбелязва „Дейли мейл“. Характерно е, че там зеленчуците не бяха с правилната форма, каквато се изисква от големите вериги. Говорител на принца обяви от лондонската му резиденция Кларънс Хауз, че магазинчето затваря врати заради липса на печалба. Цените са били очевидно по-високи от тези в супермаркетите. Говорителят добави, че хората, които още искат да вкусят от чистите продукти на принца, могат да ги поръчат онлайн.
Икономиката на Великобритания среща трудности от началото на финансовата криза през 2008 г., отбелязва по повод новината Би Би Си.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване