05/09/13 09:07
(http://www.klassa.bg/)

Румъния продава малко над 1/4 от "Ромпетрол" за 200 млн. долара

Румънската държава продава 26% от акциите на петролна компания "Ромпетрол" за 200 млн. долара, съобщава информационният сайт Зиаре.

Правителството одобри чрез проектозакон меморандум за разбирателство, подписан на 15 февруари между румънската държава и "Ромпетрол Груп", собственост на казахстанската държавна компания "КазМунайГаз".

Документът предвижда "Ромпетрол Груп" да купи от Службата за държавните дялови участия и приватизацията в индустрията (OPSPI) малко над 26% от акциите на компанията на цена от 200 млн. долара.

В меморандума се посочва, че румънската държава ще запази дял от 18% от акциите за срок от три години, а след изтичането на този период ще може да приложи нова приватизационна процедура за продажбата им.

С подписването на това споразумение е елиминиран потенциалният риск от изпадане в неплатежоспособност на дружеството, се уточнява в правителствено съобщение.

















БТА


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване