05/09/13 23:32
(http://e-vestnik.bg/)

Третата страна на палачинката

Иво Инджев

Близо четвърт век моята политическа позиция не е мръднала и сантиметър на ляво или към центъра, но последните събития все пак ме накараха да се замисля дали мърдането на другите не поставя въпроса от името на моето огледало: „това ти ли си”?

Оказва се, че съм вече като Бареков, който ни осведомява днес, че отношенията му с Бойко Борисов винаги били антагонистични. Всъщност дори му дишам пушилката на Бареков. Макар никога да не съм хвалил, обслужвал, обгрижвал и славил „генерала” - и дори не съм го призовавал да „товари в камионетките” гадовете престъпници, все пак не съм се оценявал сам като „главен враг” на Бойко Борисов, за какъвто сега се пише със задна дата Бареков.

Напротив дори, Борисов прояви инициативата да ме „извади пред скоби” (нещо като пред строя - като на публичен морален разстрел) миналото лято със заклеймяваща декларация по мой адрес, че съм нямал право да бъда „лидер на демократичните журналисти” ( за какъвто никога не съм се представял- нито пък съм се имал за говорител на народа и неговия гняв, в каквато роля се вживява Бареков напоследък).

Независимо от дългогодишната ми антагонистична позиция спрямо БСП обаче ставам по същата логика близък със Станишев и дружинката му. Ами да - щом не съм съгласен Цветанов и компания да подслушват незаконно, значи всъщност съм в един о(т)бор и с червените, които го атакуват предизборно по тази линия, нали така?!

Същевременно, при цялата ми споделена хиляди пъти непоносимост към популистката и вредна за България политика на ГЕРБ, която съм описал със средствата на сатиричната публицистика в последната си книга „Премиер на РъБъ” (отделяйки видно място в нея на медийното слугуване на тази партия от страна на Бареков и подобните му), в крайна сметка вече съм в окопа на ГЕРБ поне по един признак: забранен съм в ТВ 7. При това доста по-отдавна, след ето тази моя статия:

Бляскава безцеремонност коронова новия фаворит на управляващата олигархия
Иво Инджев ⋅ декември 1, 2011

„Като събитие от „национална величина”, което с помпозния си фалш и грандомания напомня т.н. журналистически награди „Черноризец храбър”, конкурирайки ги със своята нелепа тенденциозност в предпоставения и удобен за властта избор, БНТ излъчи пряко тази вечер (вместо „Лека нощ деца” преди централната си информационна емисия) церемонията по награждаването на „Мистър икономика” 2011 г.

Тази вечер се видя в националния ефир как вицепремиерът Цветан Цветанов изигра ролята на конферансието. Рекламираният от него бос се оказа най-близкият до властта банков медиен властелин Цветан Василев, чиято Корпоративна търговска банка стои зад масовото изкупуване на вестници, телевизионни канали и сайтове, за да ги превърне в послушен инструмент на властовата пропаганда в България”.

На следващата сутрин след тази моята публикация в блога директорът Бареков връхлетял при подчинените си и заповядал Иво Инджев повече да не бъде допускан на екрана на ТВ 7. Така и стана. Дори имаше смешки от рода на онази, когато блуждаещ екип на телевизията ме спря за анкета на улицата в центъра на София ( караха гражданите да кажат, че подкрепят политиката на вътрешния министър Цветанов по време на протести на полицаи срещу него), но се наложи да им напомня, че съм забранен при тях. Репортерката се сконфузи и ми си извини за грешката , т.е. извини се, че не е разпознала веднага врага в мое лице.

Така че сега съм в положението на ГЕРБ и на служебното правителство на Райков, което пък отказва да праща свои представители при Бареков.

Имам и други съмнения за образа си в огледалото, но да спра дотук, за да не полудея съвсем…Стига ми да съм едновременно в о(т)бора на Бареков, ГЕРБ и Станишев. Ужас, колко съм се променил напоследък- не ...

Публикувана на 05/09/13 23:32 http://e-vestnik.bg/17564/tretata-strana-na-palachinkata/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване