05/11/13 14:26
(http://www.klassa.bg/)

Крем спира оплешивяването

Френската фирма L'Oreal пусна тази седмица крем за 285 британски лири, който спира оплешивяването и събужда дремещите космени фоликули в скалпа.

Името на новия продукт е Kеrastase Densifique и той спира окапването на косата както при мъжете, така и при жените. Кремът стимулира израстването на нови кичури и прави оплешивяването обратим процес.

Учените установили, че много от плешивите хора страдат от недостиг на кислород в кожата на скалпа - тъй наречената хипоксия. Козметиците от концерна разработили нова молекула, наречена стемоксидин, която драстично увеличава нивата на кислород в този участък. Подобна среда стимулира фоликулата да произвежда по-здрави косми и пробужда тези, които са спрели да бъдат активни.

Лечението с крема Kеrastase Densifique трае три месеца и втози период той се втрива в засегнатите зони с лек масаж всеки ден. При опитни тестове със 101 доброволци, които ползвали продукта в продължение на 90 дни, се наблюдавало 4-процентно увеличение на косата и израстването на 1700 нови косъма.



















БТА

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване