05/12/13 17:15
(http://offnews.bg)

Доскорошна фирма на уцеления с яйце депутат на ГЕРБ взе поръчка за 4.7 млн.

Доброслав Димитров хвърли чаша след като беше уцелен с яйце.

Фирма, доскоро притежавана от депутата на ГЕРБ в 41-ото Народно събрание Доброслав Димитров, е спечелила обществена поръчка за 4 734 876.62 лева.

Доброслав Димитров е човекът, уцелен с яйце в центъра на София по време на предаването “България избира”, водено от Николай Бареков.

Поръчката е на град Чипровци, област Монтана (където водач на листа от ГЕРБ е Искра Фидосова), управляван от кмета на ГЕРБ Анатоли Първанов. Тя е за реконструкция и модернизация на спортен комплекс – стадион, съблекалня и басейн в Чипровци. Парите идват от Европа – по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013.

Обявена е на 16 февруари 2012 година, когато Димитров е депутат на ГЕРБ в 41-ото Народно събрание. Обявяването на печелившия се забавя, след като на 25 юни 2012 г. Комисията за защита на конкуренцията отменя като незаконно решението на кмета на Чипровци за за обявяване на участниците и определяне на изпълнител за поръчката. Причината е, че оценителната комисия не е направила описание на техническите предложения на участниците, като директно е посочила общия брой точки, които присъжда. КЗК връща цялата процедура на етап разглеждане, оценяване и класиране на офертите на участниците.

Победителят – “Северозапад Билд“, е избран на 19 септември 2012 г. и обявен на 29 септември 2012 г. По това време Димитров е депутат на ГЕРБ, но официално вече не се води съсобственик на една от двете фирми, притежаващи “Северозапад Билд”.

Въпросната фирма на депутата е “Америкор“. (Другият собственик на “Северозапад” е “Водстрой 98″, свързвана с КТБ и банкера Цветан Василев.) По това време тази фирма, която е собственик на 9 дружества, управляващи милиони левове, вече не е официално негова собственост – той я прехвърля безвъзмездно през 2010 г.

Преди прехвърлянето другите 50% от “Америкор” са собственост на Илиян Дилянов Илиев. Информацията, която имаме, е че въпреки различната фамилия, той е брат на Доброслав Дилянов Димитров, но към този момент не можем да потвърдим или отхвърлим това твърдение. Доброслав Димитров не отговаря на многобройните ни позвънявания към мобилния му телефон.

Името на Илиян Илиев нашумя заради слуха, свързващ го с Искра Фидосова, която е водач на листата на ГЕРБ в същата област – Монтана.

Статията "Доскорошна фирма на уцеления с яйце депутат на ГЕРБ взе поръчка за 4.7 млн." бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване