05/12/13 06:17
(http://www.klassa.bg/)

Екстремизмът в Нигерия- големите кръвопролития на Африка, за които не се съобщава

Напливът на напреднали оръжия в Нигерия помогна на ислямистите от „Боко Харам” да увеличат жестокостта на нападенията си, пише британският в. "Индипендънт".
Първоначално ислямските екстремисти в прашния нигерийски североизток се качваха на мотоциклети и стреляха срещу правителствени служители и други лица, възприемани като врагове, с износени автомати Калашников, скрити под дрехите им. Сега те се подготвят за война.
Когато ислямистките бойци нахлуха в град в североизточната част на Нигерия миналата седмица, те бяха със зенитни оръдия, монтирани на камиони. Според военните, екстремистите са разполагали най-малко с един автобус, а в други нападения са използвали и гранатомети.
Новите оръжия, както и желанието на екстремистите да ги използват, подчертава нарастващата нестабилност в северната част на Нигерия и опасностите, които стават все по-големи и пред които е изправено слабото централно правителство на страната.




















"Индипендънт"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване