05/12/13 07:14
(http://offnews.bg)

„Мултипринт“: Намерените бюлетини са отпадък – смачкани и негодни

Печатницата "Мултипринт", в която вечерта на 10 май бяха открити над 350 000 фалшиви бюлетини. Снимка: БГНЕС

„Бракуваните бюлетини в печатницата в Костинброд са отпадък, който се съхранява на купчини. Те не са подреждани и не са готови за спедиция“, категорична бе пред bTV Донка Борисова – консултант в отдел „Продажби“ на „Мултипринт“ и отговорник на склада.

„Бюлетините са под формата на отпадък – остатъци от различните машини, през които са преминали при обработката. При всяка машина остава някакво количество брак, което е разкъсано, криво сгънато, лошо залепено. Те са под формата на лист, незалепени са, неправилно залепени – те са остатъци. Те не са подредени. Те са от всички градове остатъци – защото за всеки град има определен тираж и бюлетините са различни. Целият брак е нахвърлян на купчини, не виждам как би могъл да се използва“, поясни още Донка Борисова и допълни: „Нормално е да има брак, докато се настройват машините. За всеки избирателен район дължината на бюлетината е различна и съответно настройките на машините се променят.

Според нея в т. нар. „технологичен брак“ цари такъв безпорядък, че е невъзможно да се установи точният брой на негодните бюлетини.

Тя коментира, че стандартните бюлетини, които са транспортирани за вота на 12 май, са били подредени в стандартни европалети, побиращи 7 реда от по 10 кашона, във всеки от които има по 350 бюлетини. По думите й те са изпратени към страната на 7 май, а в столицата – на 8 май.

„Потресени сме от шума, който се вдигна вчера. Това е удар по репутацията на компанията, градена с години. Сега как ще кандидатстваме за какъвто и да било конкурс? Тук работят съвестни хора, които осъзнават отговорността на работата си. Обвиняват обикновените работници, че искат да правят политически чудеса“, каза още Борисова. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване