05/12/13 18:42
(http://www.hsnovini.com/)

РИК: Очертава се над 50% избирателна активност в 29-ти Хасковски МИР

Снимка: архив

Очертават се над 50 % избирателна активност в 29- ти Хасковски многомандатен район. Това заявиха от РИК- Хасково след получените данни от секционните избирателни комисии към 21:00 часа. Във всички секции в областта изборния ден е приключил в 20:00 часа, окончателни резултати за част от общините все още няма. От РИК очакват все още данни от Тополовград, Минерални бани, Харманли и Свиленград, това заяви председателят на РИК- Хасково Таня Захариева. По данни на РИК най- висока е активността в община Любимец, където своя глас са дали 59, 45 %, най- малко са гласували в община Стамболово, където правото си на вот са упражнили 35,43 %. В община Хасково гласоподавателите отишли до секциите са 49,54% от имащите право на глас, в Ивайловград 49%, в Маджарово 45,42%, в Симеоновград 51,74%.

През изборния ден са били подадени около 20 жалби за нарушения, заявиха от РИК- Хасково, 16 от тях неоснователни. Останалите са изпратени по компетенция в Районна прокуратура- Хасково. Първи резултатите си в РИК са обявили от общините Свиленград и Ивайловград.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване