05/15/13 09:42
(http://www.klassa.bg/)

5 млн. долара за бижутата на Джина Лолобриджида

Аукционната къща "Сотбис" (Sothebys.com) продаде колекция от бижута на кино легендата Джина Лолобриджида за почти 5 млн. долара.

Осем участници в търга наддаваха за перлените й обeци, продадени накрая за 2,39 млн. долара.

Така те счупиха рекорда, поставен през 2011 г. от перлите на американската актриса Елизабет Тейлър, продадени за 1,98 млн. долара.

Сред продадените ценности бе и колие на "Булагари", което се състои от няколко части и може да се раздели на две гривни и диадема. Бижуто също постигна цена над очакваното - за 789 356 долара.

85-годишната Джина Лолобриджида, звезда от 50-те и 60-те години на миналия век, продаде на търг колекцията с ясния анонс, че част от приходите от продажбата ще бъдат дарени за изследвания в областта на стволовите клетки .

Научила за постъпленията, които надвишиха почти двойно очакванията, тя каза, че е "много щастлива, че бижутата ще допринесат за една добра кауза", която ще я надживее.

"Сотбис" вече разпродаде колекциите от бижута и на други големи актриси като Ева Гарднър и Марлене Дитрих, както и ценности, които са принадлежали на оперната прима Мария Калас.

Във вчерашния търг, на който бяха продадени бижута за близо 80 млн. долара, най-скъпо бе продаден диамант, принадлежал на Ахмад Шах Каджар, шах на Персия от 1909 до 1925 г., последният представител на династията Каджар.

За жълтия диамант с тегло 74,53 карата бяха платени 2,95 млн. долара. Цената му е рекордна: за всеки карат от него са платени 40 061 долара.


















Sothebys.com


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване