05/15/13 12:22
(http://offnews.bg)

Ето ги сигналите, изтекли от ДАНС

Документите, които снощи бяха пуснати до медиите Документите, които снощи бяха пуснати до медиите Документите, които снощи бяха пуснати до медиите Документите, които снощи бяха пуснати до медиите Документите, които снощи бяха пуснати до медиите

Документи от проверката на ДАНС и прокуратурата около аферата с бюлетините в Костинброд и евентуални възможни злоупотреби с електронното преброяване от страна на “Информационно обслужване” бяха изпратени вчера анонимно до няколко медии, вкл. до редакцията на OFFNews.

Според автора писмото изразява позицията на “достойни прокурори”. То е изпратено от имейл с името на заместник главния прокурор Борислав Сарафов, като днес Сарафов категорично отрече той или който и да е магистрат да е подателят.

Какво пише в изпратените сканирани документи (виж галерията от снимки), за които стана ясно, че са изтекли от ДАНС:

От първите две сканирани страници става ясно, че заместникът на главния прокурор – Борислав Сарафов (ВКП) – е препратил на Софийската градска прокуратура два сигнала на бившата червена депутатка Мая Манолова. 

Приложени са и самите сигнали на Манолова, подадени на 10 май 2013 го. до главния прокурор Сотир Цацаров.

В първия бившата депутатка пише, че са били получени сигнали от граждани за готвена злоупотреба в печатница “Мултипринт”. Тя обяснява, че печатницата на бюлетините е собственик на общинския съветник от ГЕРБ в Костинброд Йордан Бончев и на съпругата му Олга. Манолова информира главния прокурор, че е възможно изнасяне на бюлетини с цел манипулация на изборния резултат. Тя описва, че те могат да се използват за контролиран вот, като бъдат принуждавани избиратели да гласуват с внесена отвън бюлетина с отбелязан “Х” срещу номера на ПП ГЕРБ. Манолова допуска и друг вид нарушение – подменяне или допълване на броя бюлетини в секции след приключване работата на комисията и моли Цацаров за незабавна проверка.

Вторият сигнал е за “Информационно обслужване”. В него Мая Манолова отново се позовава на сигнали от граждани, според които е възможно ръководни кадри на държавното дружество да готвят фалшификация на резултатите от преброяването на вота в полза на ГЕРБ. Притеснителното според Манолова е, че докато служителите влизат в системата само с електронен подпис и това проследява действията им, Ивайло Филипов и Валери Борисов (който е и зам. министър на транспорта и информационните технологии от ГЕРБ и според Манолова много близък на Цветанов и Борисов) имат право на достъп на най-високо ниво без електронен подпис. Това според нея е предпоставка за манипулации.

 

 

Статията "Ето ги сигналите, изтекли от ДАНС" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Публикувана на 05/15/13 12:22 http://offnews.bg/index.php/195765/eto-gi-signalite-iztekli-ot-dans
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване