05/15/13 14:38
(http://www.hsnovini.com/)

От 1-ви юни разрешават нощен риболов на “Тракиец”

Снимка: архив

Язовир „Тракиец” ще бъде разрешен за любителски риболов през тъмната част от денонощието, информираха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Риболов през нощта на територията на язовира ще може да се извършва от 1- ви юни до 1- ви декември, информираха още от пресцентъра на агенцията.

Заповедта е на министъра на земеделието и храните проф. Иван Станков.  Със заповедта си той разрешава извършването на любителски риболов през тъмната част от денонощието на територията на 8 водни обекта, сред които и язовир “Тракиец”, както и във водите на българския участък от река “Дунав”.

От хасковското звено съобщиха за Хасково Новини, че първоначално са били предложени на министъра 3 обекта в северна и 3 в южна България, на които да се осъществява нощен риболов, но той е одобрил общо 8, сред които и язовир “Тракиец”.

Заповедта е пристигнала късно вчера в хасковското звено, съобщи изпълняващият функциите на началник на ИАРА- Хасково Костадин Костадинов.

Сроковете за забраната за риболов на пролетно-лятно размножаващи се риби продължава и се определя в зависимост от надморската височина на водния обект. В тези, намиращи се до 500 м. надморска височина, забраната е до  31 май , а в рибностопански обекти, намиращи се от 500 до 1500 м. надморска височина до 15 юни.

Последното нарушение констатирано на територията на “Тракиец” е от 6- ти май, когато са били открити 5 бракониерски хрилни  мрежи с обща дължина 250 метра. Те са били конфискуван.

Припомняме, че и тази година любители риболовци зарибиха със собствени средства въпросния язовир.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване