05/15/13 06:04
(http://www.klassa.bg/)

Пентагонът пести пари с неплатен отпуск

От юли до септемри Пентагонът ще прати за 11 дни в неплатен отпуск своите 800 000 цивилни служители, за да пести пари, каза пред медиите американският министър на отбраната Чък Хейгъл. Това се налага от автоматично влязлото в сила ограничаване на бюджетните разходи в САЩ, влязло в сила от тази година.

Съгласно съкращаването на разходите Пентагонът през тази финансова година ще има на разположение с 37 млрд. долара по-малко. Първоначалните планове бяха цивилният персонал на Пентагона да излезе в принудителен неплатен отпуск за срок от 22 или 14 дни. Но след като Конгресът отпусна допълнителни средства на войската, срокът беше съкратен на 11 дни.
Около 69 000 служители на военното ведомство ще бъдат пощадени и няма да излизат принудително в отпуск. Става дума за тези, които работят във военните разузнавателни служби, в корабостроителниците, действащите в зони на военен конфликт, както и част от медицинския персонал към войската. Под натиска на финансовите ограничения Пентагонът започна да съкращава броя на временно заетите по договори към военното ведомство и възнамерява да съкрати с 5-6% броя на цивилните си служители през следващите 5 г., каза заместник-министърът на отбраната Аш Картър.
Военното министерство на САЩ предложи за 2014 г. да има бюджет от 526,6 млрд. долара, в което число не влизат разходите по войната в Афганистан и без да отчита автоматичното орязване на средства. Този проектобюджет едва ли ще бъде одобрен в Конгреса.
















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване