05/15/13 06:10
(http://www.klassa.bg/)

Подготвят шум за Уиндоус 8.1

Първо представяне на актуализация на Уиндоус 8 /Windows 8/, наречено Уиндоус блу /Windows Blue/, ще бъде направено на 26 юни, обяви във вторник Майкрософт. Компанията се опитва да посъживи твърде малкия успех на новата версия на своята операционна система.
Нещо около Уиндоус 8.1 /Windows 8.1/ ще бъде показано по време на конференция за разработчици в Сан Франциско, щата Калифорния.
Софтуерният гигант подготвя важната актуализация за тази година. Уиндоус 8 стартира преди шест месеца, за да навакса изоставането на копанията при мобилните устройства, но без да успее да повиши продажбите на компютри в криза - те спаднаха с повече от 10% през първото тримесечие.
Символично, традиционното "старт" меню бе премахнато и заменено с началния екран с големи бутони, подходящи за сензорни таблети и смартфони, припомня АФП.
Според ИТАР-ТАСС корпорацията Майкрософт ще пусне безплатното обновление на операционната си система до края на тази година.
Директорката маркетинг и финанси на най-големия разработчик на програмно осигуряване Тами Релър обяви това по време на конференцията на инвестиционната банка "Джей Пи Морган" /JP Morgan/.
Според аналитиците е възможно отново да се появи познатият работен плот и старт менюто.
Точната дата на пускането на актуализацията все още не е известна, но не е изключено това да стане около зимните празници в САЩ.
















БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване