05/15/13 15:40
(http://www.hsnovini.com/)

Посланикът на Япония проведе среща с кмета на Хасково

Снимка за спомен

Посланика на Япония у нас Такаши Коидзума посети региона и се срещна с кмета на община Хасково Георги Иванов. Представителят на страната на изгряващото слънце бе специален гост на честването на четвъртата година от откриването на музейния център в Александрово.

Г-н Коидзума бе придружаван от своята съпруга и културното аташе към Посолството на Япония в България. Преди срещата посланикът направи обиколка на забележителностите из града и сподели впечатленията си от това, което е видял.

“Ние обикаляхме в центъра на града и много ме впечатли колко красиво е в Хасково”, заяви посланикът на Япония.

Градоначалникът и посланика обсъдиха възможности за сътрудничество между хасковския регион и страната, на която е представител у нас Такаши Коидзума.

“Стигнахме до изводите, че на този етап нашия регион може да се представи  с прекрасните си червени вина. Оказа се, че има търговци от Япония, които закупуват вина от България. Вината, които предложихме за дегустация още вчера на посланика, бяха доста възторжено приети и днес по време на официалната среща договорихме, на база на наше писмо, покана на есента, когато е гроздобера  да пристигне една делегация от бизнесмени от Япония и да ги запознаем с нашето винопроизводство, тъй като тук имаме винарски изби с производство на световно ниво. Това мисля, че може да бъде стъпка в сътрудничеството. Междувременно ще опитаме да осъществим сътрудничество и в сферата на хранително- вкусовата промишленост” , коментира Георги Иванов.

Има и идея за развитие на туризма между двете страни и привличането на повече японски туристи в региона и особено в района на Музейния център “Тракийско изкуство в източните Родопи”, който бе създаден със средства от японското правителство. Днешната среща в общината не мина и без размяна на подаръци и обща снимка за спомен.

Репортаж гледайте в новините на ТВ Рекординг.

Хасково Новини

Сред подаръците, които получи японския посланик бе и бутилка хубаво вино

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване