05/15/13 10:55
(http://www.hsnovini.com/)

Част от бюлетините иззети от „Мултипринт” адресирани за Хасково

Снимка: Главна прокуратура

Бюлетините в печатница “Мултипринт” в Костинброд не са брак, а са опаковани в палети и надписани за различни многомандатни райони в страната. Това обявиха на извънреден брифинг днес от Главна прокуратура.

На брифинга бяха представени снимки на годни според държавното обвинение бюлетини. „Това са палети, с надписи „Благоевград”, „Хасково”, отново „Хасково”, „Кърджали”, отново „Кърджали”, Пазарджик, Кюстендил, Шумен, Външно министерство – това са бюлетините за чужбина, Варна. Ако приемем, че това е брак, трябва да приемем, че имаме брак предвиден за всеки един МИР. Тези данни бяха смущаващи и ние бяхме длъжни да изолираме тези бюлетини от участие в изборния процес”, каза заместник-главния прокурор Борислав Сарафов.

Откритите бюлетини са общо 22 палети. Сред тях не са открити бюлетини с предварително отбелязан вот.

Постъпилите сигнали към прокуратурата са три, заяви прокурор Роман Василев. Два от тях са обединени в едно досъдебно производство – те са за намерените в Костинброд бюлетини и за манипулиране на електронното преброяване.

Има и трети сигнал, свързан с превоза на бюлетините. Той e за наетата от печатницата в Костинброд фирма за транспортиране. Името на фирмата не бе съобщено, но стана ясно, че тя е подготвяла превозни средства с двойни дъна евентуално с цел манипулация на изборите. Главният прокурор Сотир Цацаров подчерта, че медийната истерия около намерените в Костинброд бюлетини е попречила на ДАНС и прокуратурата да проследят тези автомобили.

 Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване