05/16/13 13:24
(http://www.hsnovini.com/)

155 ученика от региона включени в проучване за затлъстяването при децата

Снимка: интернет

Регионалната здравна инспекция включи 155 ученика от областта, навършили 7 години в проучване по повод Европейска инициатива на Световната здравна организация за наблюдение на затлъстяването при децата. Събраните данни предстои да бъдат обработени, а резултатите ще станат ясни през септември.

Повод за проучването са резултатите отчетени от много държави, които сочат, че все повече се увеличава броя на децата с наднормено тегло и затлъстяване. В региона проучването е направено в училища от Хасково, Димитровград, Свиленград и селата Радиево, Узунджово и Българин.

Досегашните наблюдения показват, че 13-14% от малките ученици са с наднормено тегло, което крие рискове за здравето им. От здравната инспекция обявиха и резултатите от националния кръг на традиционния конкурс за рисунки „Не на цигарите”. 11-годишната Мария Митева от Хасково е удостоена с втора награда от националното жури.

От здравната инспекция информираха за предстоящо събитие по повод Деня за съпричастност със засегнатите от СПИН – 19 май. Акцията е насрочена за 18 май, а началото й е в 10 ч., информираха още от отдел “Профилактика на болестите и промоция на здравето”.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване