05/16/13 13:14
(http://www.hsnovini.com/)

9 души от региона в инфекциозно след ухапване от кърлеж

д-р Снежана Иванова, началник на дирекция “Надзор на заразните болести”

5 души са приети в инфекциозните отделения в многопрофилните болници в областта със съмнение за лаймска болест. 4 са вероятните случаи на марсилска треска. При тях предстои да излязат резултатите от лабораторните изследвания, които да потвърдят наличие на заболяването, информираха от Регионалната здравна инспекция.

В сезона на кърлежопреносимите инфекции медиците акцентират върху профилактиката на ухапване от кърлежи и модела на поведение, ако това се случи. Заради топлото време още през април има един случай с марсилска треска, потвърдена след лабораторно изследване. През март има още един заболял от марсилска треска, отчетоха от здравната инспекция, информира д-р Снежана Иванова, началник на дирекция “Надзор на заразните болести”.

От здравната инспекция съветват при ухапване от кърлеж да се потърси лекарска помощ. Спокойна е ситуацията при чревните инфекции през изтеклия месец. 34 са случаите на ентероколити. 2 са случаите на салмонелоза, а 5 на ротавирусни гастроинтерити. 12 са болните от хепатит, при 7 заболяването е от тип А, отчетоха от здравната инспекция.

Снимка: архив

 

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване