05/16/13 15:25
(http://www.hsnovini.com/)

Атака взе мандат от Хасково, ГЕРБ и КБ с по 3 депутати, ДПС 1

Снимка: архив

Резултатите след обработени на 100 % протоколи показаха, че от 4- те парламентарно представени партии, в Хасково ГЕРБ са спечелили 28,98 %,  Коалиция за България 28,28%  ,ДПС  15,02 % и АТАКА 7.16%.

След направени изчисления 8- те мандата за хасковския район се разпределиха така , че ГЕРБ и Коалиция за България влязоха с по трима, а ДПС и АТАКА с по 1 депутати. Все още обаче не е ясно дали водачите на местните листи на ДПС и АТАКА ще влязат от хасковския многомандатен избирателен район. Днес в централите на двете партии се провеждаха разговори по въпроса за разпределението. Водачът на ДПС за Хасково и председател на партията Лютви Местан е водач и на листата в Кърджали. Ако Местан избере да влезе в парламента именно оттам, от хасковския район това ще стори втория в листата Мехмед Атаман. При Атака положението е същото. . Избраният от Хасково Гален Монев е втори в листата в Стара Загора, откъдето Атака взема само един мандат. Водачът на листата там Десислав Чуколов обаче е избран и от Бургас. Ако той се откаже от мястото си в Стара Загора, а Гален Монев предпочете да влезе в парламента оттам, Хасково ще изпрати в Народното събрание д-р Славимир Лавчев.

Хасково Новини

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване