05/16/13 13:30
(http://www.klassa.bg/)

В джунглата на Хондурас изглежда откриха загубения Златен град

Нови снимки на изгубен град в тропическите гори на Хондурас показват възможни основи на сгради и насипи на Белия град (Сиудад Бланка), легендарен метрополис, чието съществуване досега не бе потвърдено, предаде „Фокс нюз“. Археолози и филмови режисьори обявиха миналата година, че в района Москита на Хондурас са открили възможни руини, използвайки така наречената технология лидар - детектори на светлина и сортиране, която отстранява зелената горска маса и показва руини от древна цивилизация (на снимката). Бавно летящи самолети тогава са изпращали постоянни лазерни пулсации към земята, снимайки топографията под гъстата горска маса. Това биха могли да бъдат древни руини на канали, пътища, основи на сгради и терасирана селскостопанска земя. Белият град се превърна в легенда от времената на конкистадорите, които смятали, че горите на Москита крият град, пълен със злато, и са го търсили през 16-ти век. През 20-ти век археолозите откриха различни признаци за древна цивилизация, но не и бляскавия Златен град от легендите.
Археолозите планират да проникнат по земя тази година до района на Москита, за да проучат подробно същността на сниманите находки.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване