05/16/13 12:41
(http://www.klassa.bg/)

ДЗИ взе приза „Най-успешно общозастрахователно дружество“


“ДЗИ–Общо застраховане” грабна приза за най-успешно общозастрахователно дружество, което е признание за успехите му през 2012-та година. Това стана по време на церемонията по обявяване на резултатите от конкурса, организиран от Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциация на българските застрахователи, Българска асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване и др. „ДЗИ-Общо застраховане” ЕАД получи наградата “Застраховател на годината” и за предходните две години.

Това е най-високият приз в бранша, който се присъжда на база номинации и решение на експертно жури. Критериите, които се вземат под внимание, са: пазарен дял, брутни изплатени обезщетения, технически резултат, нетен премиен приход, коефициент на платежоспособност и др.

ЗАД “Алианц БГ Живот” взе наградата за най-добрата животозастрахователна компания. Наградата за най-динамично развиващо се застрахователно дружество спечели ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп АД.

В сектора на пенсионното осигуряване също бяха раздадени три основни приза. ПОД “Доверие” АД бе отличен за най-добро пенсионноосигурително дружество в управлението на допълнителното задължително пенсионно осигуряване.

Най-добър в управлението на доброволното пенсионно осигуряване, според журито, през миналата година е бил ПОД “Алианц” АД. Наградата за най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество отиде при ПОД “Пенсионно-осигурителен институт”.

Сред критериите, по които са определени първенците в сферата на пенсионното осигуряване, са и за среден размер на средствата на едно лице в индивидуалните партиди, за изменението на средствата в тях и съотношението между разходите по управление на активи към приходите.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване