05/16/13 15:14
(http://www.klassa.bg/)

ЕИБ отпуска кредитна линия от 110 млн. лева за малки фирми у нас


Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) отпусна кредитна линия от 110 млн. лева на една от големите банки у нас, като средствата са предназначени за кредитиране на наши малки и средни предприятия, съобщи БНР. Заемите ще бъдат със срок на погасяване от две до десет години. При по-големите проекти кредитите могат да се изплащат и до 15 години.

Според условията по кредитната линия, лихвите по заемите ще бъдат с около половин процент по-ниски спрямо отпусканите при стандартните условия, коментират от банката у нас.

От банката-получател обясняват, че за отпускане на заеми по тази кредитна линия могат да кандидатстват малки и средни фирми с до 250 служители. Има опция и по-големи частни предприятия с до 3000 души персонал да сключат лизингов договор, предимно за машини и съоръжения.

Секторите, към които ще бъдат насочено кредитирането от ЕИБ са енергетиката и енергийната ефективност, промишленост, здравеопазване, образование, опазване на околната среда, туризъм и услуги. От банката-получател уточняват, че по тази кредитна линия няма да се отпуска финансиране за купуване на леки автомобили или луксозни стоки като яхти и др.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване