05/16/13 15:11
(http://www.hsnovini.com/)

“Китна Тракия” в събота на Кенана

“Китна Тракия” в събота на Кенана

Тази събота в парк “Кенана” ще се проведе 48- ми Национален събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува”. Участие в надпреварата ще вземат 83 фолклорни състави и 92 индивидуални изпълнители. За пръв път тази година организаторите са предвидили участие на ученици, които ще представят народни обичаи, характерни за нашия регион.

Участниците ще се изявят на подготвените две сцени, на които ще представят народното творчество. Те ще бъдат оценявани от две журита с председатели проф. Милчо Василев- директор на Академията по музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив и народният певец Тодор Кожухаров. Участие в надиграванията и надпяванията ще вземат изпълнители от цяла България, информираха от общината.

Празникът и изпълненията започват още в 09:00 часа сутринта, а официалното откриване е в 12:00 часа на обед.

Регламентът е както предни години. Певческите групи имат право да изпълнят до 3 песни. Танцовите групи могат да се представят до 10 минути, народните обичаи до 15 м., а индивидуалните изпълнители до 6 м. Най- добрите ще получат грамоти за участието си, а тези които журито прецени ще могат да запишат участие на Националния събор в Копривщица, който се провежда на всеки 4 години. Все още няма информация дали такъв ще се проведе тази година.

Подробности в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване