05/16/13 14:35
(http://www.klassa.bg/)

Преките инвестиции в имоти в Европа се увеличават

Преките инвестиции в имоти в Европа са нараснали сериозно през първото тримесечие на годината, продължавайки инерцията, набрана към края на 2012 г., сочат данни на компанията за недвижими имоти Jones Lang LaSalle, цитирани от онлайн изданието Europe Real Estate.
Обемът на сделките на големите пазари във Великобритания, Франция и Германия се е увеличил, като те остават обект на най-сериозен инвеститорски интерес. Така Лондон, Париж и Москва се нареждат сред 10-те водещи града в световен мащаб по този показател, като на тях се падат 11,5 млрд. долара от общите инвестиции за 40 млрд. долара. Над 50% от сделките в тези градове са с участие на чуждестранни инвеститори.
"Купувачите се конкурират за възможности на най-големите европейски пазари на имоти и тази силна конкуренция за най-добрите продукти разширява обсега на критериите за търсене, включително местоположение, клас на актива и ниво на риска. Придобиването на One Angel Square в Манчестър от RREEF Real Estate за 42 млн. евро е демонстрация, че инвеститорите вече се насочват и към регионални възможности, които по-рано пренебрегваха. Тази тенденция ще се засили до края на годината, тъй като предлагането в най-големите градове продължава да е ограничено, а финансирането става по-облекчено", твърди Ричард Блоксъм от Jones Lang LaSalle.
Принос за повишението има броят на сделките с големи активи. Средната стойност на сделките за периода възлиза на 47 млн. евро спрямо 40 млн. евро година по-рано. Обемът на сделките за над 100 млн. евро се е увеличил с 59% на годишна база до 16 млрд. евро, което е над средните тримесечни стойност от 11 млрд. евро за последните пет години. Роля за ръста има и по-големият брой на сделките с портфейли.
"Въпреки продължаващите спорове около финансовите позиции на пазара на акции в САЩ, той предизвиква силна активност при покупките в Европа. През първото тримесечие на тази година в Европа от Северна Америка са влезли 3 млрд. евро, което е близко до нивата на инвестициите от Близкия изток. Изглежда никакви разочароващи икономически данни не могат да спрат притока на средства, насочени към имоти с атрактивна доходност в Европа", коментира експертът Мат Ричардс.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване