05/16/13 13:10
(http://www.hsnovini.com/)

ТВ “Рекординг” стана посланик на библиотеката

 

Посланици на библиотеката  в РБ "Христо Смирненски"

Посланици на библиотеката в РБ “Христо Смирненски”

Телевия „Рекординг” бе удостоена със звание „посланик на библиотеката”. Инициативата е на Българската библиотечно – информационна асоциация  и се провежда за пръв път. Поводът е  националната библиотечна седмица от 13- 17 май, която се провежда за 8 – ма поредна година в страната.

В рамките на националната библиотечна седмица се проведоха ред мероприятия  в РБ „Христо Смирненски”. Културното средище организира срещи с творци и автори на книги, както и инициативата „библиотекар за един ден” . Мотото тази година бе „Развити библиотеки за развито общество”. Идеята е да се покаже, че библиотеката е не само хранилище за книги, но и духовен и динамичен център за информация, култура и образование. Клубът „посланици на библиотеката” наброява 42 души.

За да бъдат удостоени с това звание бяха поканени почетни граждани на Хасково, активни читатели, директори на училища и детски градини, както и малчугани, чието любимо занимание било да  ползват културното богатство на институцията.  Те получиха значка, читателска карта и освен това станаха почетни читатели на библиотеката.

Сред наградените бяха и представители на Община Хасково – зам.- кметът Минко Ангелов, Васил Несторов – директор дирекции, Венета Въжарска от отдел „Култура”.

От почетните граждани кака Снежка и фоторепортерът Карекин Карекинян бяха  неизменна част от мероприятието  и получиха своята значка.  Единствената медия, която бе удостоена като „посланик на библиотеката” е телевизия „Рекординг”. Значката бе връчена на управителя на медията Маринела Филипова.

 

Анжелина Янева

 

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване